EN | TR

Bölüm Başkanı Mesajı

İnsanların vazgeçilmez bir ihtiyacı olan gıdaların üretildiği gıda sektörü, yaşadığımız pandemi gibi kriz dönemlerinde bile en az etkilenen alanlardan birisi olmuştur. Vazgeçilmez olması sebebiyle gıda sektörü her geçen gün hızla büyümekte ve bununla birlikte de gelişmektedir. Özellikle hızla değişen ve gelişen teknolojileri takip etmek güçlü rekabet ortamları yaratmaktadır. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile artan rekabete ayak uydurmak için sektördeki inovasyonu üretime uyumlamak iyi bir ekip ile başarılabilir. Bu rekabet ortamı içerisinde üretimde görev alacak kalifiye eleman ihtiyacı da günden güne artmaktadır. Uluslararası pazarda yer alan, katma değeri yüksek, ihracat edilebilir gıdalar üretilmesi gıda sektörüne nitelikli elemanların yetiştirilmesi ile mümkün olacaktır.

Mersin Tarsus OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı, nitelikli ve tecrübeli akademik kadrosu ve çağdaş eğitimi ile sektörün ihtiyaç duyduğu, öz güveni yüksek, girişimci, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, analitik düşünme becerisi bulunan, sorumluluk bilincine sahip, sektöre hizmet edebilecek başarılı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Sevgin DIBLAN